Τεχνολογία Νερού & Ενέργειας
     language language        Facebook website
spacer gif home page menu separator menu separator menu separator menu separator menu separator menu separator spacer gif
Εταιρικά Νέα      Πρόγραμμα LIFE+ FOODPRINT

Πρόγραμμα LIFE+ FOODPRINT


 

Foodprint LIFE+

 

Το πρόγραμμα LIFE+ είναι το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο για το περιβάλλον, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2007-2013. Κατά την τελευταία πρόσκληση, η επιτροπή έλαβε 1.468 αιτήσεις από 28 κράτη μέλη και ενέκρινε 225 από φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η εταιρεία BIOCHEM ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕ, συμμετείχε σε κοινοπραξία με την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ και έλαβαν χρηματοδότηση για το έργο LIFE+ FOODPRINT το οποίο έχει διάρκεια 3 χρόνια (2014-2017).

Κύριος στόχος του έργου αποτελεί η αξιολόγηση του κύκλου ζωής προϊόντων του κλάδου της ζαχαροπλαστικής και αλευροποιίας μέσω του υπολογισμού του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου λογισμικού υπολογισμού του ανθρακικού αποτυπώματος. Παράλληλα στόχος του έργου αποτελεί η αντιστάθμιση του διοξειδίου του άνθρακα μέσω δράσεων βελτίωσης των διαδικασιών παραγωγής και εφοδιασμού.

 

Μάθετε περισσότερα για το έργο FOODPRINT


spacer gif

Ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης, με γνήσιες αντλίες θερμότητας


NEWSLETTER

Γίνετε μέλος για να ενημερώνεστε άμεσα για τις προσφορές και τα νέα μας.


Facebook Follow Us
spacer gif
spacer gif


back to top