Τεχνολογία Νερού & Ενέργειας
     language language        Facebook website
spacer gif home page menu separator menu separator menu separator menu separator menu separator menu separator spacer gif
Η Εταιρεία      Προστασία Περιβάλλοντος

Προστασία Περιβάλλοντος


Επεξεργασία Αποβλήτων


........Όταν ξεκινήσαμε, στη δεκαετία του '70, ο όρος "προστασία περιβάλλοντος" 'εμοιαζε ουτοπικός έως ρομαντικός. Έπρεπε να "έλθουν" τα μολυσμένα νερά από τα τοξικά απόβλητα των βομηχανιών, τα νεκρά ψάρια από τα φυτοφάρμακα και τα "φορτωμένα" οργανικό φορτίο απόβλητα των βιομηχανιών τροφίμων και τα τοξικά νέφη από τα καυσαέρια και τα πυρηνικά ατυχήματα, ώστε να αφυπνισθεί η κοινή γνώμη.

........Οι άνθρωποι έγιναν πιο ευαίσθητοι με το περιβάλλον γιατί κατάλαβαν τη σημαντικότητά του. Οι κοινωνίες πλέον το θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε τους δραστηριότητα. Ακόμη και οι βιομήχανοι που μέχρι πρότινος θεωρούσαν την επεξεργασία των αποβλήτων "πεταμένα λεφτά" άρχισαν να την αντιμετωπίζουν θετικά, αφού συμβάλει στην αναβάθμιση της επιχείρησής τους και όχι μόνο. Ήδη υπάρχουν μέθοδοι ανάκτησης υποπροϊόντων από τα απόβλητα οι οποίες, πέραν της προστασίας του περιβάλλοντος τους προσφέρουν σημαντικά κέρδη με τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη διάθεση υποπροϊόντων.

Παράδειγμα 1ο: Τυροκομεία

........Το τυρόγαλο που παράγουν τα τυροκομεία προκαλεί μεγάλη καταστροφή στο περιβάλλον, ενώ με κατάλληλη μέθοδο (μεμβράνες) επιτυγχάνεται η ανάκτηση των πρωτεϊνών και των σακχάρων που περιέχει και πέραν της προστασίας του περιβάλλοντος προσφέρουν σημαντικό οικονομικό όφελος στον τυροκόμο.

Παράδειγμα 2ο: Ελαιοτριβεία

........Τα απόβλητα των ελαιοτριβείων περιέχουν ~2% λάδι και σημαντική ποσότητα φαινολών (αντιοξειδωτικά). Από την ανάκτηση των ανωτέρω, σε 5-6 χρόνια αποσβένεται το κόστος της μονάδας επεξεργασίας και παραμένει σημαντικό οικονομικό όφελος στον επενδυτή.

Υπάρχει πλήθος παρόμοιων εφαρμογών όπως:

  • Στην επεξεργασία ελιάς με την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση της άλμης
  • Στην επεξεργασία λαδιού με την ανάκτηση ελαϊκού οξέος από τη σαπουνόμαζα
  • Στα βαφεία υφασμάτων με την ανάκτηση πανάκριβων χρωμάτων και άλμης
  • Σε μονάδες επιμετάλλωσης με την ανάκτηση των χημικών επεξεργασίας κ.ά

........Στα χρόνια που πέρασαν, πέρα από τις εκατοντάδες των κλασσικών μονάδων επεξεργασίας, η εταιρεία μας έχει να επιδείξει πλήθος παρόμοιων παρεμβάσεων και υπερηφανεύεται ότι είναι από τις κορυφαίες στο είδος της με τα περισσότερα και δυσκολότερα έργα επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων.

........Οι χρησιμοποιούμενες μέθοδοι είναι αυτές της ενεργού ιλύος σε διάφορες παραλλαγές (αερισμού, βιοφίλτρων, βιοδίσκων), επεξεργασίας με χημικά ή σύγχρονες με ημιπερατές μεμβράνες (υπερδιήθηση, νανοδιήθηση, αντίστροφη όσμωση). Η επιλογή της μεθόδου επεξεργασίας εξαρτάται από το είδος και τον όγκο των αποβλήτων, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, τις ιδιαίτερες συνθήκες εφαρμογής σε κάθε περίπτωση κ.ά.

........Φυσικά, η εταιρεία μας ασχολείται με την κατασκευή ή αναβάθμιση και απλούστερων μονάδων ή την προμήθεια επιμέρους εξοπλισμού, για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων σε συγκροτήματα κατοικιών, τουριστικά καταλύματα αλλά και ολόκληρες πόλεις, έχοντας κατασκευάσει μονάδες δυναμικότητας μέχρι 150.000 κατοίκων.

Επεξεργασία Νερού

 

........Με τη βοήθεια της ολοένα αυξανόμενης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας προκύπτει ότι ο όρος "πόσιμο νερό" είναι σχεδόν ανέφικτος από τη φύση, μια που συνεχώς ανακαλύπτονται νέες παρενέργειες από συστατικά του νερού όπως αυτό παραλαμβάνεται από τη φύση. Έτσι λοιπόν, ανάλογα με τη χρήση του, υφίσταται μία ή περισσότερες επεξεργασίες, όπως:

  • Φίλτρανση για κατακράτηση των αιωρούμενων σωματιδίων.

  • Προσρόφηση για κατακράτηση χρωστικών, δυσάρεστων οσμών, και γεύσεων.

  • Αποσκλήρυνση (κατακράτηση των αλάτων ασβεστίου - μαγνησίου) που δημιουργούν το "πουρί".

  • Αφαλάτωση για απομάκρυνση μέρους ή του συνόλου των χημικών συστατικών που περιέχονται στο νερό, ανάλογα με τη χρήση του.

  • Απολύμανση για την αποτροπή μικροβιακής μόλυνσης του νερού.

........Η εταιρεία μας καλύπτει όλες τις ανωτέρω επεξεργασίες εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό κορυφαίας ποιότητος για ένα άρτιο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε περισσότερα για τις πισίνες και τα συστήματα υδροθεραπείας


spacer gif

Ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης, με γνήσιες αντλίες θερμότητας


NEWSLETTER

Γίνετε μέλος για να ενημερώνεστε άμεσα για τις προσφορές και τα νέα μας.


Facebook Follow Us
spacer gif
spacer gif


back to top